УТРИННИ СРЕЩИ

АРХИВ
 
ОТ УТРОТО СЕ ПОЗНАВА ДЕНЯТ! smile емотикона
 
Започваме поредната си УТРИННА СРЕЩА с ведро настроение и слънчеви усмивки. Дежурен синоптик ни е Алексей. Забавно ще ни е и днес в училище, където всички имаме удоволствието заедно да учим, творим, играем, мечтаем, ... ВЕСЕЛ И УСМИХНАТ ДЕН ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ!
 

На УТРИННАТА СРЕЩА днес, 03.05.2016 г. при малките Лъкатничета бе майката на Криси. Представи на децата своята професия детски психолог. Интересните картини, с които онагледяваше всеки момент от развитието на човека, пораждаха безброй въпроси у децата. С огромно търпение и такт, професионално госпожа Кертикова разкриваше различни случаи, в които се налага да се посети психолог. Подготвила им бе като награда една специална  изненада за активизиране на мисленето и паметта.

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА, ГОСПОЖО КЕРТИКОВА! ЗА ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕД ДЕЦАТА. САМА СЕ УВЕРИХТЕ КОЛКО ХАРЕСАХА И ТЕ ВАШАТА ПРОФЕСИЯ. ОЧАКВАЙТЕ МНОГО БЪДЕЩИ КОЛЕГИ! ДО НОВИ СРЕЩИ!

С ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ към майката на Давид, която освен, че представи на утринната ни среща днес, 28.04.2016 г., по иэключително забавен начин професията си, с огромно внимание и готовност успя да създаде настроение и празничност на дечицата и да ги зарадва с прически за предстоящите Великденски празници. Красивите прически бяха забелязани от всички на Великденския базар. Колко радост има в очите на малките ни ученици! Днес успяхте да им вдъхнете усет към естетичното, обогатявайки представите им за това, как трябва да изглеждат в делнични и празнични дни в импровизираното АРТ АТЕЛИЕ.

НЕКА ПОСРЕЩНЕМ С ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ ПРАЗНИЧНИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ДНИ ВСИЧКИ! 

ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

УТРИННАТА СРЕЩА днес, 26.04.2016 г. донесе на малките Лъкатничета истинска радост от това, че имаха възможност активно да участват в различни ситуации, които създаваше неусетно и забавно майката на Йоанка, която ни гостува, за да представи своята професия адвокат. Оказа се, че малките ученици вече добре познават тази професия, защото са запазили ярки спомени от срещата си с адвокат Суанска. Сега пък разбраха колко много трябва да учат през целия си живот, за да бъдат успешни.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО ТЕНЕВА, ЗА ДОБРОНАМЕРЕНОСТТА И ГОТОВНОСТТА ДА СПОДЕЛЯТЕ СВОИ ТАЙНИ ДОРИ ОТ ДЕТСТВОТО, КОИТО СА ДАЛИ ОТРАЖЕНИЕ В ИЗБОРА НА ВАШАТА НАСТОЯЩА ПРОФЕСИЯ! ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

МАЛКИТЕ НИ ЕКОЛОЗИ С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

 

На УТРИННАТА СРЕЩА ДНЕС, 25.04.2016 г. на гости на малките Лъкатничета от I „в“ клас бяха родителите на Емил. С огромно внимание те представиха на децата своите професии. Сближиха се с тях, демонстрираха им интересни моменти от работата си. Раковинките бяха поставени в ролята на малки изследователи, които обследваха температурните изменения с професионална термокамера, получиха нагледна представа за производството на горива от биопродукти. Имаха възможност да докоснат дървесни пелети и някои разбраха, че те не служат за храна, както предположиха, а са вид твърдо гориво във формата на малки цилиндрични гранули, произведени от дървесни отпадъци. Научиха ново понятие РЕЦИКЛИРАНЕ. Запознаха се с АЛТЕРНАТИВНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ и с това как може да се пести тя. Огромен интерес за малките еколози предизвикаха и показаните слънчеви панели. Любопитни факти за слънцето научиха от майката на Емо, която подари на децата енциклопедия „Енергия на бъдещето“, както и пъстри книжки с приказки. Прочете им две римувани приказки с огромно желание и изключителна артистичност.

ИЗКАЗВАМ СЪРДЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ЕМИЛ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ, ЗА ТЪРПЕНИЕТО, ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА И  ГОТОВНОСТТА ДА СА ПРИ НАС, ЗА ДА СПОДЕЛЯТ ЗА СВОИТЕ ПРОФЕСИИ. ДА ОБОГАТЯВАМЕ ВЗАИМНО СВОЯТА ЕКОЛОГИЧНА КУЛТУРА, ЗА ДА СМЕ С ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗА БЪДЕЩЕТО, Е ОБЩА ГРИЖА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДНЕС, ТУК И СЕГА!  

***

 

УТРИННАТА НИ СРЕЩА В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА - 22.04.2016 г.

 

В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА ДНЕС, 22.04.2016 г. на гости на Лъкатничетата от I „в“ клас бе бабата на Георги Димов. Госпожа Скарлева представи на децата по забавен начин професията на детската учителка. Невероятният контакт с тях, доброволното й включване в игрите и ситуациите, които създаваше, за да завладее интереса им и да продължават да следят  в захлас и с интерес разказа й, бе пример, който всеки може да следва, ако иска да бъде успешен. В ПОХОДА НА КНИГИТЕ децата избраха от библиотеката ни книжка, от която сладкодумната учителка им прочете приказка по тяхно желание. Професионално, атрактивно, запомнящо се. Затова получи и заслужените аплодисменти и искрените прегръдки на децата.

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ, ГОСПОЖО СКАРЛЕВА, КОЕТО ПОСВЕТИХТЕ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ, ЗА ДА ИМ ПРЕДСТАВИТЕ ПО НЕПОВТОРИМ НАЧИН ОЧАРОВАНИЕТО НА ПРОФЕСИЯТА СИ. ДО НОВИ СРЕЩИ! 

 

ПРОФЕСИЯТА УЧИТЕЛ - 21.04.2016 г.

 

НА УТРИННАТА СРЕЩА ДНЕС ни гостува майката на Симеон. Госпожа Вангелова разказа увлекателно за професията УЧИТЕЛ. С нея децата пътешестваха във всички образователни степени и откриваха привлекателни моменти в професията на учителя, за предизвикателствата и отговорностите, които ежедневно поема, за значимостта на учителския труд в съвременното училище. Обеща на децата отново да ни гостува в часове по Информационни технологии, за да им разкрие полезна изненада като бъдещи ИТ специалисти.

БЛАГОДАРИМ, ГОСПОЖО ВАНГЕЛОВА, ЗА ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ! ЗА МНОГОТО УСМИВКИ В РАННОТО УТРО! ЗА ТОВА, ЧЕ ПРИВЛЯКОХТЕ КЪМ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ ТОЛКОВА БЪДЕЩИ КОЛЕГИ! САМА ИМАХТЕ УДОВОЛСТВИЕТО ЛИЧНО ДА ГИ ПОЗДРАВИТЕ! ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

20 април 2016 г. - УТРО - ПЪЛНО С УСМИВКИ!

 

На днешната УТРИННА СРЕЩА в I „в“ клас наш гост бе майката на Сами. Тя презентира по интересен начин професията на банкера, като си избра за свой IT асистент Сами. За децата бе изключително интересно да разберат какво прави тя като банков служител. Научиха за основни моменти от работата й, които представи по забавен начин. Запозна ги с някои български банки и тяхната майка - Българска народна банка. Разбраха, че банкоматът и банкерът са две различни понятия, само едно от които е професия. Посъветва ги, че ако искат успешно да я следват, е необходимо още много да четат.

След удивителното й представяне, майката на Сами избра от библиотеката на класа книжка и прочете момент от приказка, като провокира децата да открият коя е тя, кои са главните герои и каква е поуката от нея.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО БЕНБУЗИД, ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА И ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ, КОЕТО ПОСВЕТИХТЕ НА ЛЪКАТНИЧЕТАТА ОТ I „В“ КЛАС, ЗА ДА ИМ ПРЕДСТАВИТЕ АТРАКТИВНО И ЗАПОМНЯЩО СЕ СВОЯТА ПРОФЕСИЯ! ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

ДЕНЯТ НИ ЗАПОЧВА С УСМИВКИ!

 

На УТРИННАТА СРЕЩА днес, 15.04.2016 г. децата се запознаха с професията на майката на Ванинка. За радост на децата, тя се включи в игрите им. Като управител им разказа за всички подробности, свързани с професията й. Малките любознайковци я обсипаха с безброй въпроси, а след това и с много прегръдки в знак на задоволство от похвалата й. 
БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО ЯНЕВА, ЗА ТОВА, ЧЕ ОТДЕЛИХТЕ ОТ ЛИЧНОТО СИ ВРЕМЕ, ЧАС ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ СВОЯ РАБОТЕН ДЕН! НЕКА ВИ Е СПОРНА РАБОТАТА И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕНЯТ!

***

ДА ОСТАВИМ СЛЕДА В БЪДЕЩЕТО!

 

ПО ВРЕМЕ НА УТРИННАТА СРЕЩА ДНЕС, 13.04. 2016 г. , Лъкатничетата от I „в“ клас с радост посрещнаха майката на Божидар, която се включи в игрите им и остана с тях да сподели за своята професия на агроном. Малките природолюбители с притаен дъх слушаха увлекателния разказ за грижите, които един агроном полага за това плодовете и зеленчуците да растат, далеч от вредители, в условия, подходящи за тяхното развитие. Екологичната култура, която ние от ранна училищна възраст формираме у децата, в този момент на събеседване бе водещ мотив в един от дните на кампанията „ Походът на книгите“ , във връзка с Националната инициатива на Училища Европа „Засади дърво, прочети книга“, заедно с г-жа Узунова, да засадим дръвче в двора на училището. Тя предложи да окаже помощ на децата при засаждането и като агроном да им предаде своя ценен опит за правилното по-нататъшно отглеждане на това дръвче.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО УЗУНОВА ЗА ВЪЛНУВАЩИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ, С КОИТО ИЗПЪСТРИХТЕ  УТРОТО НИ, ЗА ДОБРИЯ ПРИМЕР, КОЙТО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС - ВЪЗРАСТНИТЕ Е ОТГОВОРЕН ДА СЛЕДВА, АКО ИСКА ДА ОСТАВИ СЛЕДА В БЪДЕЩЕТО! ДО НОВИ СРЕЩИ!

ДЕНЯТ СЕ ПОЗНАВА ОТ СУТРИНТА. 

Зареждащото утро днес очерта характера на предстоящите дейности в училище. А те се движат динамично, наситени с пролетен цвят, за да ни очароват с аромата на следващи изненади. Приятно сме изненадани от срещата ни с майката на Алекс, която днес освен, че представи своята професия на мениджър и участва в оживена дискусия с децата по повод изграждането на добър модел на поведение в дадена среда, тя прочете пред децата своята любима детска книжка. Удовлетворена от любознателността на децата, тя им благодари за сърдечното гостоприемство и им поднесе щедра почерпка.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО АЛЕКСИЕВА! БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ТОВА, ЧЕ РЕШИХТЕ ДА ПОСВЕТИТЕ СВОЯ ДЕН НА ДЕЦАТА, ДА СПОДЕЛЯТЕ С ТЯХ, ДА ИМ ЧЕТЕТЕ, ЗА ТЪРПЕНИЕТО ДА ОСТАНЕТЕ С ТЯХ И В ЧАСА ПО РОДЕН КРАЙ, ЗА ДА СЕ ПОТОПИТЕ ЗАЕДНО В АТМОСФЕРАТА НА ПРОЛЕТНИТЕ ПРАЗНИЦИ!

***

Утринната среща днес, 12.04.2016 г.,

 

в Деня на космонавтиката и авиацията, бе едно вълшебно пътуване на кораба „Мечта“, което поехме заедно с госпожа Папаринова. Майката на Ани презентира по увлекателен начин професията си, като пътешествахме заедно с различни транспортни средства по суша, въздух и море до различни дестинации, за да се запознаем с важни търговски средища из целия свят. Представяйки международната търговия по забавен начин, децата успяха да разберат защо светът, в който живеем, е свят без граници. Заедно изкупуваха стоки и ги превозваха мислено от заводите до различни държави, както с кораби- контейнеровози като “Марко Поло” – 16 000 контейнера, така и с товарни самолети. Запознаха се с краля на въздуха“АНТОНОВ АН-МРИЯ 225”, совалката “Буран”, с товаримост на самолета 275 тона. Видяха и ТИР- камиони и шосейни влакове, с които се превозват стоките до съответните държави. Запознаваха се освен със столиците и забележителностите им, с националните им знамена, с културата на народите. Географското положение на държавите и техните столици откриваха с интерес на картата на света, която майката на Ани подари на класа, с обещанието да я пазят и тя да бъде техен верен пътеводител и добър другар в пътешествията им до края на обучението в началното училище.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО ПАПАРИНОВА, ЗА ТОВА, ЧЕ В РАНОТО УТРО ОТДЕЛИХТЕ ОТ ЛИЧНОТО СИ ВРЕМЕ, ЗА ДА ЗАРАДВАТЕ С УВЛЕКАТЕЛНИЯ СИ РАЗКАЗ, С ВЕДРА УСМИВКА И ЩЕДРО СЪРЦЕ ДЕЦАТА. 

 

 
 

НАЧАЛО НА КАМПАНИЯТА 

"ПОХОДЪТ НА КНИГАТА"

 

В последния ден на месеца поставихме първи началото на кампанията „Походът на книгата“, който ще стартира от 2.04. и ще продължи до 23.04.2016 г.. Във връзка с това днес, 31.03.2016 г., по покана на раковинките, Директорът на училището госпожа Въжарова им прочете своята любима детска книжка „Слон и чадър“, написана от Мая Дългъчева. Малките Лъкатничета бяха не само слушатели, те съпреживяваха, откриваха интересни картини, възхищаваха се на изящния прочит, на невероятните приключения на героите, пътешестваха заедно с тях, наслаждаваха се на аления като малина залез и вълшебното присъствие на природата в римуваната приказка. Сами станаха свидетели на това, как е възможно настроението на творбата така неусетно да се преобърне накрая. Героите, които бяха въвлечени в чудно приключение, представиха своята рецепта за успех в трудни моменти: ПРИЯТЕЛ + ВЯТЪР + ПРИКЛЮЧЕНИЕ. С мъдрите си отговори, разсъждавайки по поставени въпроси, децата впечатлиха нас, възрастните. И ние имаме какво да научим от тях. Затова получиха огромна похвала, с пожелание за попътен вятър в приключенията и откриване на нови приятелства. 

БЛАГОДАРИМ, ГОСПОЖО ВЪЖАРОВА, 

ЗА МЪДРИЯ ЖИТЕЙСКИ УРОК, НАРЕЧЕН СЪВЕСТ! 

БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО И ЩЕДРАТА ОБИЧ, 

С КОЯТО ДАРЯВАТЕ ДЕЦАТА! 

 

***

УТРИННА СРЕЩА В I "В" КЛАС - 
ОТВОРЕНИ ВРАТИ, 30 март 2016 г.
 

    Днес, 30.03.2016 г. УТРИННАТА НИ СРЕЩА бе проведена на ОТВОРЕНИ ВРАТИ. Благодарим на майката на Александър Суански за отделеното време да бъде в ранното утро при нас, за да представи на децата по атрактивен начин своята професия. Онагледено, интересно и увлекателно адвокат Суанска запозна малките раковинки със спецификата на професията си. Започна с представяне на ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ПРЕЗИДЕНТА, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА И ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. Премина през ретроспекция на професията, за да достигне до показване на работната среда и до въвеждане в атмосферата на ежедневието си. Показа на децата Конституцията на Република България, която всяко едно дете имаше възможност да докосне, а също и как изглежда едно дело в съда. Разказа за функциите на нейни колеги по време на дело. Въведе в игрова ситуация децата за практическо разрешаване на правен казус. А те сияеха от щастие, защото имаха удоволствието да се срещнат в ранното утро точно в класната ни стая с един истински адвокат. 

БЛАГОДАРИМ ВИ, АДВОКАТ СУАНСКА, ЗА ВЪЛНУВАЩОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВАШАТА БЛАГОРОДНА ПРОФЕСИЯ! БЛАГОДАРИМ И ЗА ПОКАНАТА ДА ВИ ГОСТУВАМЕ В СЪДА! ЗА НАС ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКО УДОВОЛСТВИЕ! САМА ВИДЯХТЕ КОЛКО БЪДЕЩИ КОЛЕГИ ЩЕ ИМАТЕ СЛЕД ВРЕМЕ! УРОЦИТЕ ОТ ЖИВОТА СА ВАЖНИ ЗА НАС! 

ОТ УТРОТО СЕ ПОЗНАВА ДЕНЯТ! :)

ДНЕШНИЯТ ДЕН Е ЕДНА СВЕТЛА ПРОЕКЦИЯ В БЪДЕЩЕТО!

***

29.03.2016 г. 

НЕЗАБРАВИМИ МОМЕНТИ ОТ ДНЕШНАТА УТРИННА СРЕЩА

С огромен интерес днес 29.03.2016 г. децата посрещнаха бащата на Алексей. Интересът към професията му бе огромен. За първи път някои виждаха космонавти и научиха за живота им в космическото пространство и на земята. Разбраха за храната им и за това как се приготвя тя. Видяха и растенията, които се отглеждат в лабораторни условия, за да се направи от тях храната им. Децата получиха представа за специалната подготовка, която се изисква за професията на господин Михаил Ледов. Наред с това за първи път видяха двете кученца, летели в космоса и научиха имената им и цял ден питат за Белка и Стрелка. smile emoticon В междучасията продължават да обсъждат каква е физическата подготовка на космонавтите, тренировките им, какъв е ръстът им, каква е храната им и как я приемат… Щастливи са всички. Вижте радостта на децата в секундното видео. Тъй като изпълнявах и ролята на преводач, снимковите доказателства са по-малко, но затова пък – достатъчни. Радостта и удовлетвореността на децата са налице. Какво зареждащо утро, нали?!
БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОДИН ЛЕДОВ! БЛАГОДАРИМ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ ДА СТЕ СРЕД ДЕЦАТА В РАННОТО УТРО И ДА ПРЕЗЕНТИРАТЕ ТАКА УМЕЛО ВАШАТА БЛАГОРОДНА ПРОФЕСИЯ!

 

УСПЕШЕН СТАРТ НА УТРИННИТЕ СРЕЩИ В I „В“ КЛАС!

 

С голяма радост споделям, че днес 28.03.2016 г. поставихме началото на утринните срещи в I „в“ клас! Майката на Антония по интересен начин представи някои от многото професии, които има. Децата запомниха, че всички професии преминават през едно много свидно човешко чувство, каквото е обичта. Малките раковинки са радостни и силно впечатлени от увлекателния разказ. Към края на срещата те увериха леля Диляна, с която толкова силно се сближиха, че ще станат нейни бъдещи колеги във всичките й професии.
Благодарим Ви сърдечно, госпожо Тинева! :)mile emot