АРХИВ

АРТ СТУДИО "ПРИКАЗЕН СВЯТ"
представя Коледен спектакъл
"Коледно вълшебство"

СТАРТИРА 

НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 

10 - 14.10.2016 г.

 
ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК ВСЕКИ С КНИЖКА В РЪЦЕ, 
ЩЕ ПОКАЖЕ КОЛКО ХУБАВО И ПРИЯТНО Е, КОГАТО ЧЕТЕ!

ПРИКАЗЕН СВЯТ

 

РОДИТЕЛИ ЧЕТАТ НА ДЕЦАТА И ПО ВРЕМЕ НА УТРИННИТЕ СРЕЩИ!

 

20 април 2016 г. - УТРО - ПЪЛНО С УСМИВКИ! 

 

На днешната УТРИННА СРЕЩА в I „в“ клас наш гост бе майката на Сами. Тя презентира по интересен начин професията на банкера, като си избра за свой IT асистент Сами. За децата бе изключително интересно да разберат какво прави тя като банков служител. Научиха за основни моменти от работата й, които представи по забавен начин. Запозна ги с някои български банки и тяхната майка - Българска народна банка. Разбраха, че банкоматът и банкерът са две различни понятия, само едно от които е професия. Посъветва ги, че ако искат успешно да я следват, е необходимо още много да четат.

След удивителното й представяне, майката на Сами избра от библиотеката на класа книжка и прочете момент от приказка, като провокира децата да открият коя е тя, кои са главните герои и каква е поуката от нея.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО БЕНБУЗИД, ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА И ОТДЕЛЕНОТО ЛИЧНО ВРЕМЕ, КОЕТО ПОСВЕТИХТЕ НА ЛЪКАТНИЧЕТАТА ОТ I „В“ КЛАС, ЗА ДА ИМ ПРЕДСТАВИТЕ АТРАКТИВНО И ЗАПОМНЯЩО СЕ СВОЯТА ПРОФЕСИЯ! ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

Книжка отворя ли аз да чета,

млад пътешественик ставам...

Четенето в междучасията и в минутките за отмора се превръща в любимо преживяване за децата. Ето защо още в първите две дни от седмицата 18 и 19.04.2016 г. споделям радостта си, че запазваме жив читателския им интерес. Благодаря и на вас, мили родители, за книжките, които изпращате, за да обогатим библиотеката на класа. Посетителите в нея се редят всяко междучасие за среща с книгата. Игрите на децата стават все по-забавни и спокойни. Вижте сами!

РАДОСТНО Е ДА ЧЕТЕМ С ТРЕТОКЛАСНИЦИ!

 

ОТ УТРОТО ОЩЕ ЛИЧЕШЕ, ЧЕ ДНЕС, 15.04.2016 г., ДЕНЯТ НИ В УЧИЛИЩЕ ЩЕ Е ПЪЛЕН С ИЗНЕНАДИ! Вторият час ни гостуваха нашите приятели от III „б“ клас, които ни изненадаха с прочит на интересни приказки. Героите оживяваха сякаш пред дечицата, благодарение на артистичните изпълнения и чудните маски, които бяха изработили по-големите сами. Ние им попяхме и им показахме някои от игрите, а след това седнахме близо до тях, за да почетем заедно от книжките, които ни представиха. 
БЛАГОДАРИМ ЗА ПРИЯТНАТА ИЗНЕНАДА И ЗА МИЛОТО ГОСТУВАНЕ НА ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ НБУ! ЗАПОЗНАХМЕ СЕ ВЕЧЕ С ПО-ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО НИ, В КОЕТО ЧУДЕСАТА СЕ РАЖДАТ ВСЕКИДНЕВНО! ОБЕЩАХМЕ ДА ОСТАНЕМ ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ.

***

 

МАЛКОТО ГОЛЯМО ЧЕТЕНЕ - 14 април 2016 г.

14 април, 16:08 ч.

Изказвам сърдечна благодарност на бабата на Йоанка от I "б" клас, която днес чете на децата в часа по Български език и литература, във връзка са Националната кампания „Малкото голямо четене“, в която от 2.04.2016 г. стартира инициативата „Походът на книгите“. Дейностите във всеки един ден до 23.04. са с насоченост към книгата и интереса ни към нея. Днес г-жа Димитрова освен, че по вълнуващ начин разказа на децата една пролетна приказка за Зайко, тя им прочете изразително и друга приказка, в която героите са животни. След това заедно търсеха поуката от нея и разсъждаваха за това какви трябва да бъдат приятелските взаимоотношения между съучениците. Такива са бабите на децата – мъдри, грижовни, сладкодумни. Затова ги обичат толкова силно внуците им и искат да бъдат често близо до тях.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИМИТРОВА, ЗА ТОВА, ЧЕ ОТДЕЛИХТЕ ОТ ЛИЧНОТО СИ ВРЕМЕ, ЗА ДА СТЕ СРЕД ДЕЦАТА! ДО НОВИ СРЕЩИ!

ДЕНЯТ СЕ ПОЗНАВА ОТ СУТРИНТА!

Зареждащото утро днес, 13.04.2016 г., очерта характера на предстоящите дейности в училище. А те се движат динамично, наситени с пролетен цвят, за да ни очароват с аромата на следващи изненади. Приятно сме изненадани от срещата ни с майката на Алекс, която днес освен, че представи своята професия на мениджър и участва в оживена дискусия с децата по повод изграждането на добър модел на поведение в дадена среда, тя прочете пред децата своята любима детска книжка. Удовлетворена от любознателността на децата, тя им благодари за сърдечното гостоприемство и им поднесе щедра почерпка.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО АЛЕКСИЕВА! БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ТОВА, ЧЕ РЕШИХТЕ ДА ПОСВЕТИТЕ СВОЯ ДЕН НА ДЕЦАТА, ДА СПОДЕЛЯТЕ С ТЯХ, ДА ИМ ЧЕТЕТЕ, ЗА ТЪРПЕНИЕТО ДА ОСТАНЕТЕ С ТЯХ И В ЧАСА ПО РОДЕН КРАЙ, ЗА ДА СЕ ПОТОПИТЕ ЗАЕДНО В АТМОСФЕРАТА НА ПРОЛЕТНИТЕ ПРАЗНИЦИ!

Мили родители,


Изказвам огромна ПОХВАЛА на ЧЕТЯЩИТЕ НИ ЛЮБОЗНАЙКОВЦИ, които и днес,12.04. 2016 г. намериха време през междучасията да останат насаме с книжките. Някои си носеха от дома любими книги, а други срещу подпис ги получаваха от импровизирания щанд за детска литература, в който отговорно се трудят Тони, Ванинка и Ани. БРАВО! 
Утре сте поканени и вие да четете пред децата ваши любими приказки от детството. А в четвъртък е ред на сладкодумните баби, които нетърпеливо очакваме! 

В КАМПАНИЯТА "ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ" 

 

Още в първия учебен ден след ваканцията, 11.04. 2016 г. Лъкатничетата от I „в“ клас ни зарадваха със своите рисувани филмчета, вдъхновени от прочита на разказа „В гнездото“ на Ангел Каралийчев. Днес с гордост и радост представиха своите творчески решения.

 

***

 

НАЧАЛО НА КАМПАНИЯТА 

 

"ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ"

 

В последния ден на месеца поставихме първи началото на кампанията „Походът на книгата“, който ще стартира от 2.04. и ще продължи до 23.04.2016 г.. Във връзка с това днес, 31.03.2016 г., по покана на раковинките, Директорът на училището госпожа Въжарова прочете своята любима детска книжка „Слон и чадър“, написана от Мая Дългъчева. Малките Лъкатничета бяха не само слушатели, те съпреживяваха, откриваха интересни картини, възхищаваха се на изящния прочит, на невероятните приключения на героите, пътешестваха заедно с тях, наслаждаваха се на великолепния изгрев на слънцето и на аления му като желе от малини залез, на вълшебното присъствие на природата в римуваната приказка. Сами станаха свидетели на това, как е възможно настроението на творбата така неусетно да се преобърне накрая. Героите, които бяха въвлечени в чудно приключение, представиха своята рецепта за успех в трудни моменти: ПРИЯТЕЛ + ВЯТЪР + ПРИКЛЮЧЕНИЕ. С мъдрите си отговори, разсъждавайки по поставени въпроси, децата впечатлиха нас, възрастните. И ние имаме какво да научим от тях. Затова получиха огромна похвала, с пожелание за попътен вятър в приключенията и откриване на нови приятелства.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ГОСПОЖО ВЪЖАРОВА, 

ЗА МЪДРИЯ ЖИТЕЙСКИ УРОК, НАРЕЧЕН СЪВЕСТ! 

БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО И ЩЕДРАТА ОБИЧ, 

С КОЯТО ДАРЯВАТЕ ДЕЦАТА! 

 

ВИДЕО 

ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ:

 https://dox.bg/files/dw?a=f4942c3172

 

***

КАМПАНИЯТА "ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ" 

от 2 до 23 април 2016 г.

в НБУ "МИХАИЛ ЛЪКАТНИК"

 

 

8 детски приказки, чиито смисъл е много по-дълбок, отколкото изглежда при пръв прочит

 

Известният писател Клайв Луис е казал: „Един ден ти ще пораснеш толкова, че ще започнеш отново да четеш приказки“. Приказките са невероятен, вълшебен свят, в който ние сме потопени от детството си. Докато сме малки, техният смисъл за нас е един, но пораствайки, откриваме и друго по-дълбоко съдържание.

Руският сайт AdMe.ru е подбрал откъси от известни приказки, които си струва да прочетем отново със своите деца.